Hírlevél
*Név:

*E-mail cím:


Legújabb termékek

A G&G sztori - 50 éve az élvonalban

Az Elan-Vital Központokban beszerezhető vitamin és étrend-kiegészítő készítmények mind, egytől-egyig a patinás hírű angliai G&G cég termékei. Íme a G&G cég története dióhéjjban.

Sheila Gaiman gyógyszerészként végzett a ’60-as években, de hamar rádöbben arra, hogy az egészségügyi problémák kezelésében a természetes anyagokat és megoldásokat kell előtérbe helyezni a szintetikus és káros mellékhatásokkal járó gyógyszerekkel szemben. Férje, David Gaiman már abban az időben is átfogó ismeretekkel rendelkezik az emberi tápanyagok témájában. Tudásukat és tehetségüket egyesítve megkezdik az akkoriban ritka terméknek számító E-vitamin forgalmazását, mely utána 40 éven át a mai napig is az egyik legnépszerűbb készítmény vásárlóik körében.

1965-öt írunk – megalakul és útjának indul a Gaiman&Gaiman cég, azaz bejegyzett nevén a G&G.

Kezdetben Sheila és David saját házukból postai csomagokban küldik ki a termékeket a vevőknek. A ’70-es évek folyamatos fejlődést hoz: a G&G vitaminok helyi forgalmazók révén már egyre több helyen kaphatóak és eljutnak más nyugat-európai országokba, továbbá az USA-ba is.       

1972-ben David Gaiman ötlete alapján a G&G létrehozza a világ első napi vitamincsomagját.                                                                                                       

1973-ban megnyílik az első G&G Vitamin Centrum az angliai East Grinstead városának történelmi hírű utcájában, a High Street-en.

1983-ban beindul a cég egy új divíziója: természetgyógyászokat kezdenek ellátni speciális vitamin formulákkal. Ekkorra a G&G termékeket már a világ 30 különböző országában ezrek fogyasztják nagy megelégedéssel.

1987-ben a tablettás termékek minőségével és felszívódásával kapcsolatos aggályaik által ösztönözve a G&G szakemberei kifejlesztik és saját üzemükben beindítják az azóta szabadalmaztatott Trufil™ kapszulázási eljárásmódot, melynek köszönhetően a kizárólag növényi eredetű kapszulákba csak az aktív hatóanyagok kerülnek a nemkívánatos hordozó- és adalékanyagok nélkül. Megvalósul amit akartak: a kristálytiszta, igazán magas minőségű és erős vitamin készítmények előállítása. A fejlesztés óriási sikert arat – mára már 3 millió kapszulát készítenek hetente és nemrég ünnepelték a 2 milliárdodik kapszula legyártását!

A folyamatosan növekvő mennyiségi igények megfelelő kielégítése miatt 1997-ben a G&G egy új, közel 3000m2-es központba költözik, melyet Vitality House-nak neveznek el. Az itt felállított új vitamin gyártó részleget a korábbi technológiai újításokat megtartva továbbfejlesztik és bevezetik a „Clean Room” (Tiszta Szoba) elnevezésű laboratóriumi standardot, melynek eredményeképpen a készítmények minősége az addigit is meghaladó, extra magas szintre emelkedik.

Az ezt követő évek további üzletek nyitását és egyben egy olyan folyamatos, szűnni nem akaró fellendülést hoznak a cégnek, mely a mai napig is tart. A napjainkra már több mint 50 munkatársat számláló G&G a világ több mint 40 országában lát el vitamin készítményekkel orvosokat, természetgyógyászokat, klinikákat és persze sok olyan forgalmazót mint amilyenek mi, az Elan-Vital Természetes Egészség Központ is vagyunk. Jelen vannak egész Európában, az USA-ban, Afrikában, Ausztráliában, Japánban, Hong-Kongban és már Oroszországban is. A jövő nagyon ígéretes a G&G számára ahogy az újabbnál újabb termékfejlesztések révén folyamatosan az élenjáró gyártásra törekszik.

David Gaiman, a G&G Alapító Elnöke ezzel kapcsolatban így fogalmazott: „ Küldetésünk egy olyan standard felállítása a minőség, integritás és függetlenség terén, amely másokat is annak elérésére ösztönöz.

 

A G&G NAPJAINKBAN