A C-vitamin lenyomja a rákot

A C-vitamin lenyomja a rákot

Nagy dózisú C-vitamin mellett a kemoterápia hatékonyabban pusztítja a rákos sejteket, írja a BBC. Intravénás adagolása egy lehetséges módja a petefészekrák és más daganatos megbetegedéseknek gyógyításának. Sőt, biztonságosabb és olcsóbb is, mint a hagyományos módszer.

 

A C-vitamin felhasználása a rák gyógyításában nem újdonság. A 70-es években kimutatták már, hogy az intravénás C-vitamin hatékonyan pusztítja a rákos sejteket, de akkor a szájon keresztül bevitt C-vitaminnal nem tudták megismételi ezt a hatást, ezért felhagytak a vizsgálatokkal. Most a Kansas-i Egyetem kutatói is arra jutottak, hogy az injekcióban beadott C-vitamin úgy öli meg a rákos sejteket, hogy sértetlenül hagyja az egészségeseket, és csökkentheti a kemoterápia mellékhatásait is. 

 

Egyre több rákellenes kutatás kísérletezne a C-vitaminnal,  de gyógyszeripari vállalatoknak nem érdekük a finanszírozás, mert nem tudják a vitamint szabadalmaztatni.Science Translational Medicine lap ezért a fejlesztések állami támogatását sürgeti.